Νέα εφαρμογή:  Βάψτε το δικό σας δωμάτιο!     Επικοινωνία | Newsletter |

Χρώμα

Home | Χρώμα | Χρωματικές συμβουλές | Αντίληψη χρωμάτων | Χρώμα και φινίρισμα
 

Αντίληψη χρωμάτων

 

 

Χρώματα και φινιρίσματα
 
Ματ, σατινέ, βελούδινη υφή ή... ποιος τύπος φινιρίσματος αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή;
Φυσικά και η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από το γούστο του καθενός, εξαρτάται όμως και από τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος, την επιφάνεια που θα βαφτεί, καθώς τον απαιτούμενο βαθμό διατήρησης του αποτελέσματος.
Επιπλέον, το ίδιο χρώμα μπορεί να έχει διαφορετική εμφάνιση ανάλογα με το φινίρισμα που επιλέχθηκε.

 

Βαφή ματ
Η βαφή με ματ φινίρισμα απορροφά το φως χωρίς να το αντανακλά, έχοντας ως πλεονέκτημα τη συγκάλυψη των μικρών ελαττωμάτων που υπάρχουν στην επιφάνεια. Ένα ματ φινίρισμα δίνει έμφαση στην απλότητα και αναδεικνύει την αίσθηση του οικείου αλλά ταυτόχρονα και πολύ σύγχρονου περιβάλλοντος.  Καθώς δημιουργεί ένα απέριττο, διακριτικό εφέ, το ματ είναι ιδανικό για καθιστικά και κρεβατοκάμαρες. Αλλά λόγω της υφής του, η οποία είναι ελαφρώς τραχιά, αυτό το είδος βαφής δεν συνιστάται για χώρους με μεγάλη κινητικότητα (είσοδοι, διάδρομοι), για παιδικά υπνοδωμάτια ή μπάνια (καθώς υπάρχει αυξημένος ο κίνδυνος λεκέδων).
Η ματ βαφή είναι ιδιαίτερα καλή για να τονίσει απαλούς και ουδέτερους τόνους, καθώς και για τους έντονα κορεσμένους.
 
Βαφή σατινέ
Το σατινέ φινίρισμα είναι ανθεκτικό στα χτυπήματα και τους λεκέδες, είναι εύκολο στον καθαρισμό γεγονός που την καθιστά ως την πιο διαδεδομένη βαφή που χρησιμοποιείται, ειδικά για δωμάτια με υγρασία και χώρους με υψηλή κινητικότητα.  Η ποιότητα του σατινέ, που βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτή του ματ και του γυαλιστερού φινιρίσματος, αντανακλά το φως δημιουργώντας μια μεταξένια και ζεστή αίσθηση και στυλ.  Να είστε προσεκτικοί όσον αφορά την ορθή προετοιμασία οποιουδήποτε υποστρώματος πριν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης βαφής. Το γεγονός ότι αντανακλά το φως, ενδεχομένως να αναδείξει ατέλειες στους τοίχους σας.
Το σατινέ τονίζει κάθε απόχρωση, είτε είναι παστέλ, μεσαία ή σκούρα, δροσερή ή σκιώδη.
 
Βαφή velvet
Αυτό το είδος βαφής αποτελεί μια καλή εναλλακτική της ματ και σατινέ βαφής, επειδή προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του σατινέ φινιρίσματος (καλή αντοχή και εύκολη φροντίδα/διατήρηση/συντήρηση)
Η βαφή βελουτέ είναι ανθεκτική στα χτυπήματα και προσαρμόζεται σε κάθε χώρο του σπιτιού. Η δε χαρακτηριστική του ποιότητα καλύπτει τις ατέλειες.
Η βαφή βελουτέ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ό,τι αφορά τον τονισμό των σκούρων αποχρώσεων προκειμένου να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα οικειότητας
 
Βαφή γυαλιστερή
Το φως αντανακλάται σε μια επιφάνεια που γυαλίζει (πολύ περισσότερο αν χρησιμοποιήσετε βερνίκι το οποίο θα δώσει την αίσθηση ότι μεγαλώσατε έναν χώρο). Χρησιμοποιώντας αυτού του είδους τη βαφή προϋποθέτει να προετοιμάσετε σωστά την επιφάνεια που θα βαφτεί προτού χρησιμοποιήσετε τη γυαλιστερή βαφή.
Εξαιρετικά ανθεκτική, η βαφή με το γυαλιστερό φινίρισμα είναι ιδανική για μπάνια, καθώς προορίζεται για δωμάτια που έχουν λίγο φως.  Προκειμένου να αποφύγετε την υπερβολική λάμψη, σκόπιμο θα ήταν η συγκεκριμένη βαφή να συμπληρώνεται με άλλα φινιρίσματα (ματ, σατινέ ή βελουτέ) αντί να είναι η βάση για τη συνολική εμφάνιση ενός δωματίου.
Η γυαλιστερή βαφή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην επισήμανση των ζωντανών και σκούρων αποχρώσεων.
 

 

 

 

Επικοινωνία

Τατοΐου 45, 13677 Αχαρνές Αττική,
Τηλ.: +30-2104110222 & Φαξ: +30-2104224401
Email: info@trilak.gr

Επισκεφθείτε το:

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της Trilak

Εγγραφή