Νέα εφαρμογή:  Βάψτε το δικό σας δωμάτιο!     Επικοινωνία | Newsletter |

Χρώμα

Home | Χρώμα | Χρωματικές συμβουλές | Συμβολισμοί χρωμάτων
 

Συμβολισμοί χρωμάτων

 

Το κόκκινο του πάθους, το φωτεινό κίτρινο, το αναζωογονητικό πορτοκαλί, το ολόλευκο κ.ο.κ.

 

Τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή μας και επιδρούν στον καθένα μας τόσο από ψυχολογική όσο και από αισθητηριακή άποψη.
Ζεστά χρώματα, ψυχρά χρώματα, ουδέτεροι τόνοι... σε ένα δωμάτιο, τα χρώματα δημιουργούν τη γενική ατμόσφαιρα που είναι σημαντική ως προς τον σκοπό που επιτελούν.

 

Τα ΖΕΣΤΑ χρώματα

Γενικά, προσελκύουν την προσοχή, μαγνητίζουν τα βλέμματα και δημιουργούν την αίσθηση της εγγύτητας, της ζωτικότητας και της ενέργειας.
Αν και πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο χρώμα, το κίτρινο αποτελεί τον καλύτερο φίλο των διακοσμητών. Σύμβολο της ζεστασιάς και του φωτός, το κίτρινο διαχέει την ηλιακή ενέργειά του στον εσωτερικό χώρο των σπιτιών μας και ενισχύει την ικανότητά μας για μάθηση.
Το πορτοκαλί αποτελεί το ιδανικό χρώμα για επικοινωνία, ξεχειλίζει από ενθουσιασμό, χαρά και κέφι για τη ζωή. Στις μεταλλικές του αποχρώσεις, αποτελεί πηγή ευεξίας.
Το κόκκινο είναι το πιο ισχυρό χρώμα.  Συμβολίζει τη ζωή, τη δύναμη και το πάθος αλλά παράλληλα συμβολίζει την προειδοποίηση και τον κίνδυνο. Ανεξάρτητα από τη σημασία του, το κόκκινο δημιουργεί οικειότητα και είναι ιδανικό για δωμάτια στα οποία είναι διάχυτο το ψυχρό φως!
Το ροζ είναι γένους θηλυκού, δροσερό και λαμπερό. Και ανεξάρτητα από την απόχρωσή του, το ροζ θα δημιουργεί πάντα καλή διάθεση!

 

Τα ΨΥΧΡΑ χρώματα

Υποδηλώνουν απόσταση, ίαση και ηρεμία.
Το μπλε, σε κάθε παραλλαγή του, συνδέεται με ανοιχτούς χώρους (τη θάλασσα, τον ουρανό) και συμβολίζει την ελευθερία. Ενισχύει τη δημιουργικότητα, καθώς και την ανάπαυλα και την ίαση.
Το χρώμα της ανθισμένης φύσης, το πράσινο, αποτελεί εξαίρετη επιλογή για το ηλιακό φως αλλά είναι προβληματικό στον τεχνητό φωτισμό. Ανάλογα με την απόχρωση, το πράσινο μπορεί να είναι, την ίδια στιγμή, αναζωογονητικό (εάν τείνει προς το κίτρινο), εξισορροπητικό και χαλαρωτικό.
Το μωβ είναι το χρώμα της πνευματικότητας. Είναι ένα διακριτικό χρώμα, ανανεωτικό στις πιο γαλαζωπές παραλλαγές του και πιο διεγερτικό όταν τείνει προς το κόκκινο.

 

Τα ΟΥΔΕΤΕΡΑ χρώματα

Από το μαύρο έως το λευκό, και από το μπεζ έως το καφέ, οι ουδέτεροι τόνοι λειτουργούν ως σύνδεσμοι ή ως μέσο μετάβασης για τη δημιουργία χρωματικών αρμονιών.
Το λευκό, όπως και το γκρι ή το μπεζ, εξακολουθούν να θεωρούνται από τα πλέον διαχρονικά χρώματα. Ήπια όταν εφαρμόζονται μόνα τους, τα χρώματα αυτά τονίζουν κάθε απόχρωση με την οποία συνδυάζονται. Ομοίως, το μαύρο, το απόλυτο σύμβολο της κομψότητας, αποτελεί ένα εξαιρετικό χρώμα που ενισχύει τις αντιθέσεις.
Πρόκειται για χρώματα τα οποία όταν αναμιγνύονται με το καφέ, το σύμβολο της Γης, δημιουργούν στυλιστικά αποτελέσματα.

 

 

 

 

Επικοινωνία

Τατοΐου 45, 13677 Αχαρνές Αττική,
Τηλ.: +30-2104110222 & Φαξ: +30-2104224401
Email: info@trilak.gr

Επισκεφθείτε το:

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter της Trilak

Εγγραφή